Thursday, July 4, 2013

Breakfast at Victoria St. Cafe, Wellington

Wellington nie banyak cafes ..memang terkenal ngan its coffee culture ...and the coffee here are so awesome tau ...aku selalu gi cafes kat sini with Kak Shidah ...and usually we even go outside of the city semata2 nak gi cafe yang best ...tapi now aku kan car-less hehehe jadi aku ronda2 city centre ajer lah ...

i got some errands to do in town today, and dah alang2 kat town, i planned to have brekkie there ...and be at the office by 12.30 ...kena ikut time schedule itu sebab banyak kerja nak disiapkan as i will be flying off to tropical Malaysia in 2 days time ....plan nak brekkie kat Lido ...coz I have been there before, but for dinner...and was informed by Anita yang the brekkie there best ...left the flat at 9.45am ...settled the things that need to be done and by 10.30 I was ready for breakfast ...kat rumah memang tak makan ...so memang lapar lah masa tu ...alih2 disappointed coz Lido Cafe was full ...takde satu pun meja yang kosong ...sedih dan kecewa akak ...

so instead I went to Victoria St. Cafe ...just round the corner from Lido ...aku pernah tapau cakes from this cafe before ...kalau after 4pm ke 3.30pm, dia punya selection of cakes akan jadi half prices ..tu yang aku ingat tempat nie ....and when I came in this morning, ramai gak le orang ..but ada lagi tempat2 kosong ...lega ..coz masa tu dah tahap kebulur ..ingat nak gi Floriditas or Cuba St. Cafe ..tapi mengenagkan both tempat jauh from my bus stop ...see, that is how barbarian thinks ...plan ahead ...kalau kedai nie penuh, what is the next option gitu ...

I ordered my usual latte ....and scrambled eggs on sourdough toasts with mushroom ...supper yumm!!!  The service was also quick and the staffs are friendly ...senyum sokmo ....


nampak paper kat sebelah?

sambil2 breakfast tu, aku buat kerja ....was reading an article yang aku baru discover masa meeting ngan sv two days ago ...ok gak le ...and bila i look see look see kat cafe tu pun, ramai yang breakfast sesorang ...and masing2 buat hal masing2 ....suasana ok ...tak de lah hiruk pikuk ...just pleasant environment ...so lancar gak le bacaan tadi .....and sambil2 tu jugak, i was people watching ...table by the window ... nice place ....mengenyangkan perut, mendamaikan dan sambil tu boleh cuci mata dan minda ....

see, pokok2 semua dah togel ....

I left the cafe at 11.45 ...sebab I know my Mairangi Bus is at 11.53 (according to the bus timetable) ..went to the bus stop kat Manners Street ...tak lama pun tunggu terus ada bus ...but kali nie Bus Highbury (#22) yang sampai dulu ...since it also lalu uni, aku naik jer lah ...and sampai opis well before my deadline of 12.30pm :-)


P/S here is a list of the cafes yang aku tak try lagi ...and akan dicuba nanti (in no particular oder):

Lido Cafe
Felix
Floriditas
Plum
Memphis Belle (yang nie depa kata has the best barista in town!)
Olive
Fidel (popular ngan Havana Coffee katanya)

itu just to name a few hehehe ....

5 comments:

fendifid said...

Wahhh bestnya banyak cafe untuk di cuba. Aku pun suka lepak cafe minum kopi. Tapi kat KL nahas la kalau dok cafe je kan...nahas poket. LOL.

Nasi lemak sotong dengan restoran diva cukup la untuk aku yang tak berapa nak mampu lepak cafe ni.

Ejin said...

banyk sangat cafe nyer Fend ...tu lah, kena control sket takur elaun tak cukup hahahaha

esok aku akan cari nasi lemak or nasi dagang di KLIA!!!!! Misi pertama biler jejak kaki kat Malaysia :-)

Liz Duan said...

best nya suasana tu --lepak lepak minum makan dessert ala ala gitu....akak melepak stop grab go aje heeeeee....

Fendi konon lah tak mampu noh...malassssss

Ejin said...

ok apa melepak SSG ....ada burger bakar meletops ...and air jus kedondong :-)

anjalbress anjal said...

Saya Sangat BerTerima kasih Atas Bantuan Angka Ritual MBAH…Angka MBAH EROK PRANAL Tembus 100%…Saya udah kemana-mana mencari angka yang mantap selalu gak ada hasilnya…sampai- sampai hutang malah menumpuk…tanpa sengaja seorang teman lagi cari nomer jitu di internet…Kok ketemu NomoR MBAH EROK PRANAL..Saya coba beli Paket 4D ternyata Tembus…dan Bagai di sambar Petir..Ternyata Angka Ritual Ghoib MBAH EROK PRANAL…Yang SaYa Minta Tembus 4D…Baru kali ini saya mendapat angka ritual yang benar-benar Mantap…Bagi saudara yang ingin merubah Nasib seperti saya…Anda Bisa CALL/SMS Di Nomer MBAH EROK PRANAL 085 377 797 151.(((Buktikan Aja Sendiri Saudara-Saudari)))