Tuesday, June 30, 2009

Kecemerlangan terserlah ...


Tadi masa perjumpaan ngan student2 baru, the dean told us that tahun nie ada sejarah baru kat fakulti kami ..for the first time EVER since penubuhan universiti nie, our student akan dianugerahkan award diraja apatah full title dia ...but meaning nya she is the top student overall kat UNIMAS at this coming convocation....and dia pelajar from my programme ....so teruja i ...its like having your own kids grown up and achieve something! And aku plak always ajar her batch except for the last semester ...so happy ..very proud of her !!! By the way she is the one yang pakai baju biru .....(meaning org baju biru kat gambar tu briliant heheheheh)

Sunday, June 28, 2009

Aku lagi GERAM!!!!

kalau fendu geram sebab takleh nak enjoy makan ..aku lak geram sebab takleh laundry kan baju2 aku ...ada washing machine tapi semua kena cuci tangan ...the reason - i saw a BIG, FAT RAT sitting inside wahing machine di kala aku nak masukkan baju2 aku tadi ..apa lagi melompat le akak dan kuar lah jeritan macho ala pondon ....tak sanggup nak laundrykan baju ..so, semuanya cuci tangan tadi ...geram betul...sebab buang masa aku ..and aku tak utilise kan apa yang ada sebab tikus hodoh yang satu tu dok bermaharajalela ...gerammmmmmmmm

aku teringat gak nak ambik gambar tadi ...but bayang tikus pun dah tak nampak selepas aku menjerit tadi ....

before nie mak aku ada kata dia suspek ada tikus masuk washing machine...aku gelakkan mak aku kata dia punya imagination mengalah drama swasta punya script ...biler aku citer kat mak aku ...apa lagi, dia kenakan aku balik lahhhhh ...menyesal tak caya cakap mak aku :-(

Tapi aku nekad, kalau aku dapat tikus tu aku akan celebrate! Aku akan langgar mayat tikus tu ngan kereta aku tau!!!!! biar hancur ...aaaahhhhh begitu lah tahap geram aku hari ni

Lepas geram

Kan dah beberapa hari dok sakit lidah dengan lelangit. So makan pun main telan jek kalau pedas. Pedih menangis di buatnya. So aku masa kat pharmacy call la Eat - Phamacist consultant kita tu kan.
Fen :- Oi...sibuk sangat ke sms aku pun tak berjawab.
Eat :- Sorry la aku bz ni...nak balas terus terlupa. Ha...nko dah beli ke belum ubat.
Fen :- aku kat pharmacy la ni...dia dok syor aku beli oral aid. itu la yang klinik bagi kat aku. pahit pastu kureng la...lambat. Tapi ada satu ni dalam bentuk jelly. Dot dot dot jelly (segan nak tulis kat sini) aku kata
Eat :- terus meloncat. Hoittt...dot dot dot jelly tu bukan untuk oral use la. bla bla bla.
Fen :- kah kah kah...tahu la..saje je...ni aku beli medigel. itu je yang ada.
Eat :- Nko cuba dulu yang tu. Kalau tak ok nko cari someting gel aku tak ingat apa ntah eat cakap.

Tapi pagi tadi aku bangun je rasa cam dah ok...terus lah aku lepas geram. Pi beli nasi lemak sotong yang power ini. Semalam kawan aku call ajak makan kat nasi lemak sotong ni. Aku terpaksa reject lakan sebab mulut sakit sangat masa tu. Kisahnya member aku tersalah kedai. Kah kah kah. Kedai nasi lemak sotong ni masih kat area yang sama tapi kedai dia dah beralih sikit. Tapak yang lama kedai lain. Jual nasi lemak jugak dgn lauk campur yang banyak jenis dan roti canai.

Sesapa yang nak cari kedai nasi lemk sotong power ni...tengok banner dia yang besar ni.


Ni hok aku punya...Satanem.

Dinner at Rainforest Pavilion

Tengah hari semalam bersungguh sungguh aku try book tiket for Transformers. Habis sume panggung around KL aku tried. Showtimes pun from 8pm sampai 12am. Sumer penuh. Yang tinggal pun front row jer. Finally I managed to book show 9pm kat GSC Pavilion. Tapi Zamreen's family hall 2, Nuarlin's, Fid and EJ kat hall 13. Aku sesorang je kat hall 12. Kisah lanjut kat blog ronggeng. Pastu sume ngadu sakit tengkuk kecuali aku je tak. He he he.

Nuarlin dgn Zamreen lambat sampai so aku, fid dgn Ej pi dinner kat Rainforest dengan harapan menggunung nak makan fettucine cabonara macam yang kat Rainforest Sunway tu. Hampagas je sebab menu lain. Tak sama. Kat sini takde cabonara. So we order la benda benda ni and semuanya mengecewakan.
Ni fid punya Curry Pie. The pastry tu lembik macam tak cukup bake. Tapi biler tanya kat waitress tu dia kata memang macam tu. yang kat Secret Recipe and Dome punya crispy. Tapi dalamnya bukan mushroom soup tapi curry. Ada rasa sikit sikit macam tomyam sebab ada daun limau purut. Currynya sedap tapi pastrynye sangat sangat tak sedap.
Yang ni lak Popue Pasta. Pada aku tak sedap la. Ej makan sikit je. Fid tak suka langsung. Waitress tu pun ada tanya kenapa kami tak habis makan. Pastu cakap la kami tak suka. Dia bagi pen suruh complaint tapi malas la. Maybe pada orang lain sedap.



Beef Nachos. Rasa ok je tapi yang kat Chillies lagi sedap.

Drinksnya Rm12 satu. Pineapple dgn mango jus je yang cordial punya. Bukan fresh. Ej ordered 100 plus pun Rm12.



100 plus yang mahal. Tapi yang Ej minum tu mango jus aku.


Tak bawa camera. So gambar sume blur. Dok pakai HP murahkan. Biasalah. Tak cukup cahaya gambar blur sesado.

Kat belakang tu ada stage kecik tempat Group Freedom buat performance. Tapi show start kol 9.30pm. Tak sempat la kami nak layan.






Lain kali tak nak datang sini la. Walaupun aku dapat 15% discount tapi makanan tak kena dengan selera. Biler yek nak ke Rainforest Sunway? Tunggu kak long belanja la kan kan kan.

Late lunch at Grand Canyon

Yesterday Fid finished her work at 4pm. Ej lak sekolah ganti habis kol 4.30. After fetch fid I drop her kat Jusco Setiawangsa for late lunch. Then fetch Ej at school and join fid yang sedang lunch kat Grand Canyon.

Strawberry yogurt drink.

Terriyaki chicken grill. Cepat muak especially biler dah sejuk.



Vanilla Ice cream. I ordered for myself tapi Ej yang dok perabihkan. Pastu dia ordered 1 lagi untuk dia perabihkan jugak.





Biasa biasa je food kat sini. Takde la sampai nak buat aku tak sabar nak repeat. Tapi sesekali nak tukar selera boleh aje.

Saturday, June 27, 2009

Bakat

video video

Aku tak reti camne nak rotate video ni. So korang layan la video terbalik. Tapi braer 2 orang ni memang terror. Afi dgn Aimran boleh ke???

Transformers tukar jadi Chocolate

Starting today I am seconded to PJ section 14. So balik pun memang dijangka akan lambat setiap hari. Kerja banyak macam tak cukup kaki nak buat. Tangan memang dah fully occupied. Kol 9 lebih I reached home. Nak book movie ticket online tak dapat. Through phone pun tak dapat. So redah je terus ke Pavilion. Sampai sana dah nak dekat 10pm. Beratur punya beratur. Kisahnya tiket transformers sume dah licin.

Masa tu aku memang dah lapar sebab belum dinner. Ej and Fid dah dinner kat umah. Mulanya nak pi ke Rainforest nak pekena cabonara tapi cam tak sesuai je nak bawak EJ ke situ. Then EJ saw strawberry and chocolate favourite dia tu. Terus lah kami pun pergi ke restaurant ni. Namanya Chocolate. So haruslah benda berasaskan chocolate banyak kat sini.
Gambar ni la yang EJ nampak pastu dok nyanyi nak strawberry chocolate.
Mommy pun tumpang happy gak. Peminat chocolate la katakan.

Latte for daddy. Sangat sedap.

Ej wanted to order this but takut tak habis. Sebab fid katanya dah kenyang. Aku lak nak makan dinner bukan dessert.



EJ yang ordered chocolate ni RM4.90 seketul.

EJ punya jugak.



Muka happy dapat chocolate bentuk ikan and rose. Yang rose tu dalamnya ada mashmellow(tak pasti ejaaannya)

Ambik gambar itu harus. Pesanan Ejin dari jauh.

Gambar ni khas untuk Mama Ejin. "let me show you how to enjoy Heaven on Earth"

Emmmm Satanem.


This is German Strudel. Fid ordered. Kan dia kenyang katanya. Lariiiikkkkk.

The pastry tu sedap. Rangup. Ada epal slice dan sweet sauce plus chocolate and strawberry slice. Big serving untuk orang yang kenyang. So "terpaksalah" aku share tolong habiskan.


Sambil makan tu kami dapat layan Live Band Freedom from Rainforest. Kami sengaja pilih meja kat luar menghadap Rainforest tu.

This is mine. Fish Cake and lemon sauce Fettucine. Presentation sederhana tapi taste ok. Sedap. Fid pun kata sedap. Kalau pi lagi mesti dia akan order yang ni.


Kusyuknya.
Mama Ejin...the chocolate sauce is fabulous. Saje je nak buat Ejin terliuq.

Sangat menarik kan kan kan.

Me : Sedap ke love?
Fid : Satanemmmmm
Me : Dalam hati - Kata nak rasa...tapi macam tak nak pulangkan jeeeee. Lariiii.

Muka orang puas double kenyang katanya. Sume licinkan. Macam biasala. Aku dengan sakit lidah, lelangit...layan jugak makan sambil sakit mulut ni. Banyak dessert menarik tak cuba lagi. Next time nak try yang lain pulak.


Lepas dah kenyang pi ronda ronda kat Bukit Bintang...ada street performance. Best gak layan.



Ngantuk tapi hati nak berjalan jugak.


Hebat brader ni shuffel. ( betul ke ejaan ni?)