Saturday, September 14, 2013

Resepi murtabak maggi

Ok hari ni aku nak share resepi murtabak maggi. Senang nak di masak dan lazat untuk di makan. 
Bahan yang di perlukan.
1. 1 bungkus mi segera perisa kari. - mi di rebus dan di tos.
2. Bawang besar di cincang. Aku guna setengah biji
3. Cili besar di hiris - optional
4. 2 helai Daun bawang di hiris halus - optional
5. Daging burger separuh di cincang - optional
6. Telur 3 biji. 
See...yang wajib ada 3 je bahan. Mudah kan.
Gaulkan semua bahan bahan tadi dan masukkan separuh perencah kari mi segera tadi. Aku x suka masin sangat . Sebab tu aku guna separuh. Kalau korang suka masin letak aje sebungkus terus. Kacau rata. 

Panaskan minyak dalam sesudu besar dan masukkan bahan tadi dalam 2 senduk. Dengan pantas kena terus bentukkan 4 segi. Kalau bulat nanti x rupa murtabak lak kan. Make sure api kecil sebab kita nak daging burger tu betul betul masak.
Terbalikkan hati hati jangan sampai pecah. Cheewahhhh. Chef menunjuk ajar. Ha ha ha
Bila dah masak. Boleh lah di hidangkan dengan cili sos. Sebungkus mi segera boleh dapat 2 ketul yg sederhana. Kenyang la jugak kalau 2 orang makan.
Happy eating!!!
Ej dgn zahra kalau share murtabak ni just nice la. Both of them love it. 

3 comments:

Ejin said...

tak pernah makan nie :-) tapi nanti nak buat lahhhh

Liz Duan said...

adoiii...mende ni...tak pernah makan jugek...macam filling noh rasa belum makan lagi :)

fendifid said...

Rasa mcm makan murtabak la. Mmemang filling rasanya.