Monday, October 21, 2013

2013 Wedding 2: My cousin Izni Fatin's wedding

Aloha..yes..I am fully aware of the title..I titled the wedding according to the time it took place--the first one is yet to posted but it is still the first wedding for 2013 ha..ha.. saja buat complicated heee :).
So this one hot from the oven which took place last weekend. Anak my aunty Ana--namanya Izni Fatin--she was the little gal acted in Tragedi October with Awie and Erra...yg keje melalak aje tu ...itu lah dia...she is always very slender...kurush..agak senyap sikit...and Duan every year tot she was  form 3 tahu tahu dah kawin..

The akad was held at my aunty's place-- as usual my aunty kalau buat kenduri mmg sepenuh hati...the pelamin....food... semua best...so before kita letak gambar kita n lepas kita...kite lagi...i start off with the bride's picture...my friend tanya i tadi.."kak liz mana gambar pengantin nya?"..baru lah ku sedar bahawasanya...i was so shiok sendiri dok tepek muka sendiri ha..ha..ha...sabor lah senah...actually ada gambar fatin kite letak tapi gambar kita yg macam dihighlight kan sgt-- aku kata yg ko pandang muka aku je kenapa ha..ha..ha..tak gitu????


During the akad tu i was sitting with my Mak Ana-- and she was so worried sebab Izni was menyeringai all the way on the pelamin ha..ha..ha..tetiba aunty aku jadi conservative sgt kan...malas akak..ha..ha..I told my aunt ..haiyo org yg dok snap pictures sana sini kena smile like smiley lah...kang tak cantik gambar bayar memahal photograper ...sapa nak jawap tu...he...after all family aje ada...kalau org nak ngata ko selimut atas pelamin org cari jer benda nak ngata ...tak gitu???? Pastu cameraman sekarang suruh pose ...ko tengok as above...tak delah posing sorang duduk sorang letak tangan atas peha bersimpuh....then sorang duk atas bnagku sorang letak tangan atas bahu...that was ancient ...way past beyond time lah....ha..ha..ha.. time changed....redha je lah...Nanti time anak kita walaweiiii enggak mahu komen lah...kite tengok je lah nanti
Kita...Aariz tak ikut...dia tak boleh crwod macam ni...so untuk keselesaan mummy and abah Aariz and keselesaan Aariz jugak...Aariz tinggal dgn bibiknya...Mummy bagi girl guides promise ..next trip mummy bawak Aariz...
 The next day was the hari besar i.e. wedding day..held at a dewan...Theme was turqoise..akak hentam biru cair..oklah tu :)..baju ni dah pakai raya and  wedding 1...ingat nak sewa baju sekali datang baju kalah pengantin so...I decided not to sewalah..pakai je lah apa yg ada...jimat lagi menjimati..
 I think the bridemaids are the most loveliest that you can get in town lah...semua tu sedara mara my uncle side...adorable..comel lote semua...Siap ada tarian bagai tapi entah napa tak sempat nak snap pictures...perhaps i was melopong tengok the dance kot.
Best part of the kenduri is definitely meeting the sedara mara...i think semua sedara mara dtg ...my aunt mmg keeps good relationship with all d sedara mara so mmg tak heran lah semua sedara dr pelusuk ranjau keluar to attend the wedding...
Sebok sangat mak ana suruh jugak i jemput all my friends tapi mana ada kawan kat JB--yg ada tu pulak kebetulan berjalan pulek ke KL..so tak de lah...my parents in laws and adik ipar did turun and join the party.
Fatin punya dress tu mmg awesome tahap cipan...cantik sgt green tu...tahun depan raya i pakai color tu eh..dah ada serelung with the boys sekali tapi tak buat lagi...love the green...tinggal tak berapa berkenan style tudung macam tu nampak kecik noh kepala..tapi overall tu mmg meletop lah..Afi and Inas bertugas utk bagi bunga telur to those yg tepung tawar...control hensem mat afi tu...

So my dearest Fatin..or Kak Tin for the boys...wishing u all the best...marriage is not an easy thing ..it is not fairy tales that ends happily ever after right after that wedding kiss...it is more than that...takes a lot of patience...compromising...a gamble indeed..but do gamble to win with common goal between you .....insyallah...with common goal , Allah will lead the way...Amin!

3 comments:

fendifid said...

Meriahnya wedding. Pengantin pun comel comel. Ok je baju nko. Warna seakan akan.
Pasal pengantin posing posing tu memang dah trend dah sekarang. Ada gaya bebas la. Jerit la. Yg penting fun.

Ejin said...

cantik le pengantin ...and I love her green dress tu! Btw Liz, before you know it, ngko akan jadi mother of the groom ok! Dah bujang anak ngko tu :-)

Liz Duan said...

Hu..hu... si afi jumpa gf pulak kat wedding tu ...ala ala ala...