Saturday, April 12, 2014

Poultry farm in Sedenak

Me again...tak de lah eh sesapa nak komeng kan...balas dendam lah tu..tak baik okays holding grudge esp to a person as nice and sweet as i am...heeee...sabor lah senah...ok sambung cite...late feb or early march..we made a trip to our farm in sedenak..kali ni betul betul masa ayam masuk.. betul lah awal march sebab sekarang tgh harvestg or ayam keluar.
Actually two trips lah bukan one...sekali tu masa the recent school holiday.


Tidur sehari kut then lepak rumah my aunt kat jb..bukan apa farm tu jauh ke dalam so nak makan payah sikit...everytime kena drive in and out ..aku pulak bukan jenis pandai masak memasak ni...pulak bukan rumah kita so macam kekok...malas penyakit utamanya despite alasan2 di atas ;)


Rasanya first time kita masuk ke dalam reban ..adoii anak ayam tu mmg cute tapi kalau dah sebanyak tu..tercabar jugak deria rasa ko..
Kalau kita make some noise dia segerombolan dtg...gembira ko...warna kuning bulat gitu mmg comel tapi tgk kaki yg mcm ranting tu adoiiu seram ada terpeleot kang kalau terpijak


amazing kan ...a qualified accountant end up being a farmer...who would have thought...i dont..not a bit pun...i support him all the way...progress has been good..an upward slope ..alhamdulillah..diam tak diam dah nak setahun pun...kejap aje time flies..hopefully the contract is renewed...amin!

5 comments:

fendifid said...

Besarnya ladang. Good the hear the progress. Cayokkkk.

Sama la kita. Sekejap je kat sana mati kutu di buatnya.

Liz Duan said...

Kalau ko dtg suh ko baring kat reban tu

Ain Farahati Maarof said...

Comelnyerr anak ayam byk2... geram tgk :)

Jemput singgah my blog http://my-anugerah-terindah.blogspot.com :)

Ejin said...

comel jer nampak anak2 ayam yang kuning cam tu ...kalau ddah besar tak comel dah ..hehehe still cannot imagine LIz gi melawat reban :-)

fendifid said...

Macam sesuatu je bila liz masuk reban. Berapa kotak tiau dia bawak nak lap peluh agaknya? He he