Monday, May 9, 2016

Liz Breaking the Ice

Sesungguh nya baru lah ku sedari bahawasanya my last posting was in Dec 2014. Teruk nya lah - dok  kutuk Ita sangat dah kena sumpahan normadiah si Ita huuuu...ampun.
Now I thought I want to start again tapi honestly I have forgotten how to-- tak ingat dah key tu utk apa ini utk apa-- parak lah. So pasti nya entah boleh siap within 2 hours atau 14 hari posting ni??? Tawakal aje lah...


For the one year that I was away from this blog - I am now going to be 43-- tapi very much looks like 34 aje hehhehe with 360 camera -Iphone BXXx entah apa aku pun tak paham -- dgn filter and edit--sesungguh nya gambar gambar dlm FB sekarang semua ala ala putteri bunian . The boys hate it when I use 360 camera , they don't understand the feeling of being as young as we are kan-- biar aje lah dorang nak bebel asal mummy bahagia.


I am living in a fast lane definitely - tup tap tup tap ok next then tup tap tup tap next --tup tap tup tap entah kemana mana aku.The boys -- they are all big boys-- young adult, teenager, Afi will be 19 - besar gajoh - I think I always know him but in a few instances I lost it --Aimran 16-- kecik kering tapi jiwa dia sgt besar- masih dramatic :) and that makes him so special--Adib 12 years old UPSR tahun ini--soalan dia " mummy kalau Adib tak dapat 6As, mummy macam mana ek?"he dare to ask me kan??? he is not concern about him but my feeling -- sgt lah concern soalan itu hahahhaha geram aje aku.
Our baby boy  Ahmad Aariz- 6 this year - next year sekolah -- Bacalah Anakku baru book2 , tulisan ke laut-- aduhhh tak tahu nak pikir next year macam mana-- kalau the normal primary school entah kelas corot ni -- huhuhu-- kena ada Plan B- apa ?? tak tahu lagi.
Abah kepada the boys - he is moving to another level dari segi kerohanian- when you try to be nearer to Allah - insyaAllah it is all good.


Myself??? emmm entah lah -- korang agak agak aje lah from my posting - insyaAllah there are more to come. Akak celaru sgt  that I cant even explain myself hahhahha
Anyway Nampak tak semangat tu nak terus blogging hehehhe biasa lah aku pun drama macam Aimran jugak hahhahha. I was walking from office to the parking with a friend today and this friend of mine , he told me at this age we got to find a hobby- something to our interest to keep us going - Jangan kerja aje - don't exhaust yourself-- sesungguh nya ada kebenaran nya di situ and di kala berkata kata tu terus teringat blog ni. It is a sign kan? I think so kweng kweng kweng.


My plan is to start with 2016 activities then I go sikit sikit lama lama jadi bukit utk 2015.
Siap ada plan- begitu lah sesungguhnya-- lebih kurang sama dgn konsep Fendi -- angan angan mengapai impian--

1 comment:

fendifid said...

Dah bersawang blog ni sampai x ingat nak comment. Dulu pagi pagi dok ngadap blog. Skrg layan fesbuking je. Lol