Sunday, April 21, 2013

Weekend yang penuh dengan activity makan.

Masa menaip posting ni aku tengah keletihan dalam kekenyangan. Sesuai la sangat dengan tajuk posting tu kan. On friday I was EL sebab Zahra demam. Tak nak hantar dia ke rumah baby sitter, I decided to take EL jaga dia kat rumah. Paginya aku bawak Zahra ke Restoran diva for breakfast.
Ada pulut durian. Tinggal 2 ketul je masa tu. Rezeki. Dapat la merasa. Sedap pulutnya lembut dan berlemak. Kuah durian tu standard kedai la bukan standard rumah. Maknanya kalau masak kat rumah lagi sedap sebab guna durian banyak kan. Kueh bakar, agar agar santan dan bingka ubi.
Petangnya sebab aku kat rumah, aku masak lasagne. Ej paling banyak makan Lasagne ni.

On Saturday pulak aku bz bawak EJ ke kedai cari uniform pengawas dan blazer. Tapi tak dapat cari blazer...tak jumpa. Petang aku balik banting jap teman Ayah Fid. Pastu malam keluar dengan Fid and Zahra. Kami pi hantar kain untuk alter. Pastu singgah kat restoran Patatimo. Tahu pasal restoran ni sebab masuk JJCM and surat khabar. Banyak menu Pantai Timur.
Posing wajib sebelum order makan,
Macam macam ada. Boleh la try next time. Aku kenyang masa tu sebab dah makan kat Banting.
Aku order kueh teow celup. Sebab tahu Zahra suka makan kueh teow. Lagi pun nak kill time sementara tunggu kain siap di alter.
Siang tadi pulak g High Tea kat Taman Sari Istana Hotel.
Ej layan Zahra sebab masa ni Zahra sibuk nak jalan nak turun nak itu ini.
Aku bawak Zahra jalan jalan sementara Fid and EJ makan dengan aman. Dia dah menjerit jerit dah dalam tu.
Antara makanannya. Masa ni dah ketat perut pastu nampak puding roti...ambik sikit. Bingka ubi tu tak sesedap kat la cucur sebab la cucur ada campur nenas. Jelly tu biasa biasa je.
Yang ni semua superlicious. Berpiring piring kami melantak. Bukan tahap makan dah. puding caramel, walnut brownies, american cheesecake and cream brulee. Fid tak berapa suka cream brulee tu sebab ada telur kan.
Semua sedap sedap.
Zahra kami ambik kan bihun tapi dia tak berapa berkenan bihun kat sini.
Selection of kebab. Tapi kebab Taza still the best. Apakah?

Actually ni masa baru sampai. Belum ramai orang lagi.

Masa makan berlaku insiden lawak antarabangsa. Aku baru lepas ambik coconut sago. Pastu masa nak duduk balik aku cakap ni ha COCONUT SAGO...pastu tangan kiri terlanggar set cutlery kat atas meja. Berterabur sume cutleries atas lantai. Bunyi jangan cerita la kan. Ej bantai gelak 30 minutes siap jadi lawak pulak Coconut sago tu. Malu malu. Ish ish ish.
Ni masa dok tolak Zahra dengan stroller sementara tunggu boleh masuk ke Taman Sari tu.
Sebelum balik posing dengan restoran trishna. Singgah ke Kamdar untuk cari blazer tapi takde jugak. Pastu terus balik ke rumah. Penat dalam kekenyangan.Dengan cuaca yang sangat panas...aku teman Zahra tidur petang. Tapi still penat tak hilang. LOL.

Berbaloi baloi project makan kami weekend ni. Sedap dan mantap.

5 comments:

Ejin said...

hahahah GGG aku gelak ...all sebab baca kish coconut sago nkgo tu ..malu weiii hehehehehe

btw kiter pun makan coconut sago semalam kat Otaki ...ada org buat and bawakkan ...suker!!!

Ejin said...

ehhh awat gambar dalam nie semua tak sharp???

fendifid said...

Gambar banyak gelap gelap, aku edit bg bright pastu besarkan terus jadi blur. Ha ha ha.

Liz Duan said...

ha..ha..ha..fendi gitu lah kelam kabut dia...
mmg sakit mata tgk gambar si fendi ni...kelabu senandong..
aku hari tu 2 hari kat hotel training tapi tak tangkap satu gambar food pun haishhh

fendifid said...

Nak snap gambar guna phone ni kena focus pastu slow pastu cahaya kena banyak. Aku asal ada je. Blur la hasilnya snap cepat cepat camera x sempat focus. Ha ha ha.