Tuesday, February 25, 2014

chocolate frog cafe

alooo ...akak demam ..aiyoo, nak cakap pun sengau dah nie ...tadi ok jer ...siap gi lepak makan aiskrim kat taman ...now tetiba ingus meleleh pulak ....so this posting is gonna be a short one coz i just makan ubat, and i know, for sure, i am gonna be so sleepy pas nie ...

cerita a couple of weeks ago ...went for sunday brekkie at Choc Frog Cafe with Kak Shidah ..it is one of our fav cafes ....so, bila kak shidah datang kai nie, harus menuju ke situ ....



kat sini kerusi kerusi dia ada macam2 tulisan ...love it!

biasanya kalau gi sini aku selalu order burger jer ...that weekend was no exception, memang aku order burger jugak! and it was yumm ....



and not forgetting my fav latte ....


and we also had some friand ...apparently it is a french cake tapi sangat popular di australia and new zealand ..friand ni dibuat daripada almond flour and egg whites ..and then di added other flavour like lemon, strawberry etc ...but you get the picture ...


and it is such a small cake ..rega $4.00 ke atas hehehe ...friand maksud nya dainty ..so logik lah kek ke secoet ajer hahaha ...but sedap lah friand kat Choc Frog nie ....

selain food, we love the cafe sebab it is attached to a garden centre ...memang rambang mata tengok the plants there ...check it out:






bunga dia memang cantik2 belaka ..but tak snap semua .... masa ni aku teman kak shidah pilih plant untuk ditanam kat rumah dia ....and we ended up jalan keseluruhan nursery tu hehehe before set eyes on this beautiful tree ...


this is the chosen one hehehehe ...

banyak lagi section lain but nantilah cerita n tepek gambar...my ubat dah kick in and i am so sleepy right now ...

take care everyone xoxo

4 comments:

fendifid said...

Latte tu memang nampak da bomb la. Teringin latte jugak bila tengok gambar tu. Pokok pokok bunga tu mcm lain bunganya. X sangka orang sana minat bunga.

Liz Duan said...

nice..d cafe looks gorgeous and intersting ehh...flowers lawa lawa sihat belaka..

Ejin said...

one of my favourite cafes in Wellington ...selain bunga bunga, dorang jual anak benih sayuran jugak ...nanti aku buat posting lain on that

Blogger said...

If you want your ex-girlfriend or ex-boyfriend to come crawling back to you on their knees (even if they're dating somebody else now) you must watch this video
right away...

(VIDEO) Have your ex CRAWLING back to you...?