Monday, February 3, 2014

Lunch di restoran Hj Sharin Low

Last week kakak fid ada ajak lunch ramai ramai. Since aku aibuk kerja plannya di anjakkan ke hari ni sempena cuti hari wilayah. Mulanya ingat nak ke restoran Muhibbah kat Pencala tapi bila call x berjawab. X sure restoran tu buka ke tutup.

Semalam google restoran hj Sharin low dapat no restoran terus fid roger roger tanya buka ke tak hari ni. Restoran ni buka from 11.00am till 11.00pm. Decided ke sini aje.

Family kakak fid datang from Puchong terus kami gerak sama sama naik Bukit Antarabangsa. Sekangkang kera je pun.
Macam rakan sebaja je kan. Lol.
Macam biasala. Aku tukang mengorder.  Sementara tunggu makanan sampai, kita posing dulu.
Bila semalam confirm nak datang kesini, ketam lak chi ni sudah bermain main di minda. Aku ordered large. Biar semua puas meratah ketam yang maha enak lagi marvelous ni.

Dulu masa aku bawak Ejin ke sini aku di serang batuk dan tekak kering. Bila nak makan je tersedak terus ejin dgn fid berpeluang meratah ketam berdua je masa tu. Kalai ni Alhamdulillah aku boleh makan dengan berselera sekali. Especially bila cicah roti pusong dengan kuah ketam tu. Fuhhhh! Sedap teramat la sedapnya. Teringat ingat isi ketam yang manis tu melt in my mouth.
Roti pusing sedap ni kesukaan Zahra. Dia makan roti tu gitu gitu je. 
Ayam masak lada hitam. Kesukaan anak anak sedara aku. Berselera diorang makan. Aku siap order tambah ayam masak lada hitam ni. Biar diorang makan puas puas.
Chicken lemon ni diorang x berapa gemar sangat sebab manis. 
Ikan siakap 3 rasa. Aku siap mintak ikan tu do goreng garing. Aku kurang kalau ikan ikan goreng lembik lembik.

Kailan goreng kering ni my favourite. Aku kan vegeterian. Memang favourite la makan sayur goreng macam ni. 
Saje repeat letak gambar ketam meletops ni. Biar ejin puas sikit tengok gambar ketam lak chi.

Bak kata si genius...some food are meant to be seen and not to be eaten. 

Maksuknya lebih kurang ada makanan walau sesedap macam mana pun, kadang kadang sesuai untuk di tengok aje.

Contohnya kalau ada diabetes jangan lah sesekali makan tapai. Tu cari nahas namanya.

Ejin makan mata je la photo ketam maha sedap ni. Nanti balik Malaysia boleh makan ketam idaman hati ni. Buat masa ni biar aje kami tolong makan kan.

6 comments:

Liz Duan said...

Testg

hazeluv hazelin said...

owh sedap nye ketam tu...terliur

Ejin said...

adoiiiii trauma aku tengok ketam ...and yes, kali nie bila aku datang tak yah gi chillies ...kiter carik ketam lok chi with roti putar ok!

Liz Duan said...

Hokkaido yok

Ejin said...

Pun bolehhhh ...bun hokaido pun cun ..

fendifid said...

Kalau g hokaido kena ambik ketam bunga jugak. Ketam nipah susah nak makan.