Pastu aku balik umah...tak masak pun lagi. At last kol 3pm baru dapat makan ikan ni.
Kasi goreng dulu garing garing.
Nak sedap letak tepung sikit kat ikan ni...tapi ikan tu kena betul betul kering sebelum boleh sapu dengan tepung.
Tara...siap dengan kuar 3 rasa. Ikan ni siap kena goreng 2 kali sebab nak pastikan betul betul masak. Lapar giler mana nak tunggu ikan ni masa. Mood makan pun dah kureng masa tu. Camne kalau makan kat kedai 1/2 hour je siap sume masakan kan kan kan?
EJ takde masa lunch sebab dia pi outing dengan cousins dia ke Seremban 2. Diorang tengok wayang...so kol 5 pm aku pi Seremban 2. Fetch anak buah sume hantar pi terminal bas untuk diorang balik PD. Kami terus balik KL.
Sampai Kl fid suggest singgah makan kat Satay Station. FIL aku memang fav makan sate.
Kami lepak kat atas. Aku snap gambar tempat diorang bakar sate tu.
Wajib. Mi rebus. Aku belasah sorang.
Air lak apple asam boi. Ej fresh oren.
EJ - tengok diorang tu...macam best je kan ada 3 anak. Biler kita nak camtu?
Aku - baik fikir betul betul. skrang ni nak makan ie cream 31...mintak je dapat. Cuba kalau ada 3 orang...3xRm10 dah RM30. Mesti daddy cakap...beli ice cream traffic light je la Singgit satu.
Ej - bukan nak 3 terus...tambah sorang je lagi adik cukup la
Aku - baik fikir betul betul. Ada adik nanti banyak dah benda tak boleh buat. Nak tengok wayang sume tak boleh. Nak pi jalan pun tak boleh.
Ej - (bosan dengan alasan aku) Eh..camne kita boleh buka topic ni? terus ajak tukar topic...pastu kami bertiga gelak besar je. Lawak tul time tu.
Ayah Fid. Dia ikut kami balik PD. Sempat la Fid bawa FIL pi rumah sedara dia kat Teluk Kemang dan Bagan Pinang.
Sate ayam dan daging yang Satanem.
3 comments:
korang guna tepung apa utk saluti ikan tu sebelum digoreng? My thai fren dulu selalu guna tepung jagung - utk lagi crispy kata nyer ....
sebaiknya tepung jagun la...tapi kalau takde tepung gandum pun ok...belasah je.
misha, tengok next year...doa banyak banyak ok!
Post a Comment