Thursday, September 19, 2013

Nasi dagang yg sedap

Aku bersiaran dari dalam train. Hebatkan.  Hari ni fid x g tempat kerja so dapat la kami bersarapan bersama. Zahra tidor lagi tu yg aku tapau aje la. Sekarang ni sejak tahu ada nasi dagang yg sedap mantap 5 minit drive aje dari rumah selalu la dapat makan nasi dagang. Yg au5 tu jauh sikit. Kalau makan kat sana ok tapi kalau men tapau rasa cam malas nak drive jauh jauh.

Dulu dulu aku tak berapa gemar nasi dagang ni sebab aku rasa macam keras. Rupanya ada dua jenis. Ada yg warna cam merah merah sikit quantity pulut banyak tu yg keras sikit. Yang jenis putih ni kurang pulut. So lembut dan enak berlemak. 

Nasi dagang yang sedapnya kalau makan dengan gulai tongkol. Aku suka jenis yg pekat dan pedas. Kalau warna kuning kuning pastu cair aku x berapa gemar. Kalau kuah dia manis lagi la aku tolak tepi sambil carut carut di hati. Ha ha ha.


Fid kan ada beras untuk buat nasi dagang. Dia selalu kata nak buat aku kata jangan nanti bazir sebab makan berdua aje. Since sekarang ni EJ pun dah suka nasi dagang boleh la kalau nak buat. Plan makan bersusun susun, tak tahu bila kala nak buat nasi dagang ni. Tunggu!!!

Nasi dagang sedap ni aku beli dari warung kak zai kat au3. Opposite ameen bistro. Ok, kena stop dulu. Nak kena tukar train. Malas pulak nak menapak ke offis. 


3 comments:

Haslin harun said...

sejarah nasi dagang :

yg merah banyak didapati di negeri cik siti wan kembang...

yg putih tu plak asli dr negeri ku tersayang..terengannu chewahhh

bila la dpt mkn nasi dagang dr air tangan mommy..hehhe

Liz Duan said...

tetap nyerrrr

Ejin said...

sedapppppp ...i love the fish dish untuk nasi dagang ...