Tuesday, November 27, 2012

Tempat Menarik di Port Dickson

Last weekend balik PD. Macam biasa kami ke pekan makan mi mamak. Tempat favourite la mana lagi kan...kat Pasar lama tepi balai bomba tu.
Fid makan rojak mi. Licin you.
This is mine...mi goreng pedas...no telur...basah basah with kueh tu. Memang marvellous la. Bersiut siut menahan kepedasan tapi tetap layan habis, Lepas dah kenyang kami ke pantai teluk kemang. From the pantai...nampak Baitul Hilal...tempat tinjau anak bulan masa nak masuk Ramadan dan Hari Raya AidilFitri.
Cun bangat nampaknya dari jauh. Anak sedara aku kata boleh bawak kereta ke tempat Baitul Hilal tu. Apa lagi...serbu la...aku tak pernah sampai ke situ. Teruja nak tahu camne tempat tu.
Gambar ni di snap dari atas tebing kat Baitul Hilal tu. Cun kan.
Breathtaking sunset....Yang ni pulak di snap from Boardwalk. Boardwalk ni has access to Pantai Teluk Kemang and Pantai Seri Purnama.
This is where orang tengok anak bulan...the interactive astronomy kiosk. I am not sure whether we can go in or not. I didn't even try to go in pun.
Very cute building.
Nak masuk ke Baitul Hilal ni sebenarnya kena masuk ke Klana Beach Resort. Opposite this hotel is the Baitul Hilal. Tak ku tahu pun ada nice hotel kat sini.
Posing time...tengok sampai lebam.
The hotel from the boardwalk. Very beautiful and romantic place. A well safe kept secret place. If you  notice...some of the photos look like Bali. Kan Ejin kan.
Pantai Teluk Kemang view
Boleh dating atas batu. Tapi behave la ok. This place is so suci. Jangan di cemari.
Mesti meriah this place sehari before puasa sebab orang ramai nak tengok anak bulan. Kalau nampak...boleh start puasa. Same goes masa nak raya.
Ok...posing time...layannn. Zara was on a bad mood. She wanted to go near to the water to play with the waves. Tak berani aku nak lepas kan. Dalam tempat tu. Dia buat dek aje when mommy called her name suruh pandang camera.
Ej and Zara. Masa ni baru sampai...happy mood.

sihat sihat semua....and happy too.
Daddy yang hensem dengan Zara yang songel.
Natural beauty of unexploited nature.
The models menambah perisa to the beautiful scenery.
In front of the Resort. Klana Resort is a Shariah compliant hotel. So come and stay with a peaceful mind.
Semua ceria aje. I am happy for the good jalan jalan diwaktu petang. Boleh jalan jalan petang selalu...discover new places.
Zara punya posing yang 100% ready.
Zara and Kak Suhaila.
Staircase to the boardwalk.
Look at Zara yang monyok for the same reason. Nak main air.
Happy je mommy. Dapat jalan and discover this beautiful place.
Susunan gambar berterabur. This is suppose to be the first photo taken kat Baitul Hilal ni.
Pristine waters. Tak sangka this photo was taken kat PD.
Yang ni masa nak mencari Baitul Hilal...instead of turning to the left, I turned to the right. Sampai ke Pantai Seri Purnama. Orang jual ice cream datang...we bought buat basah tekak. Zara just had the cone. Tak berani nak bagi ice cream.
Again...otw to the same posing style.
This photo was taken masa kat Pantai Teluk Kemang. I let Zara play with the waves for 20 minutes. X bagi mandi...takut dia telan air berpasir tu.
Teluk kemang jugak...meriah dengan sukan air. This is pantai kenangan masa kita naik boat laju dulu masa belajar kat A level.

7 comments:

Ejin said...

Tajuk tempat menarik di PD tapi gambar mukadimah gambar makanan ...hahahaha so ikut perut!

Cantik sangat view sunset tu ....love it! The beach pun cantik ... Lama sangat aku tak gi PD, the last visit was in 2000 kot aku rasa, masa aku kerja kat SA ...

Ejin said...

Hahahaha Tasha punya style...posing tonggek!!! So cute

Liz Duan said...

First of all...i tot you have dslr...napa gambar gambar ko yg ko kata menikam jiwa ni ala ala gelap kebiru biruan?
Aku tak nampak langit biru and suasana yg meruntun jiwa...kecuali Tasha yg mega cute pose sexy..menoggek kata Ejin he..he..he..

secondly aku nampak rojak tu mmg sedap tapi aku dah berkurun tak makan stall food....mcm mana tu??? cam no aku nak rasa rojak tu? by the way itu stall ke apa???

Thirdly...mmg semua sihat nampaknya...tapi yg penting BAHAGIA>>>>kudos to fend and family :)

fendifid said...

Aku x bawak dslr merata. Sumer gambar guna notes dgn sony. Langit pd ada biru biru ker? He he.

Rojak mi ni kat gerai biasa je. Aku takkish gerai ke apa asal sedap mantap

Ejin said...

Langit biru tunggu lah langit NZ nanti ...hehehehe

siti sarah said...

Wahhh.. cantiknya tempat ni.. pernah jugak bercuti di Port Dickson, tp masa tu sambil team building..

http://miaqaisarah.com/2015/04/20/team-building-supermom-di-port-dickson-day-1/

siti sarah said...

Wahhh.. cantiknya tempat ni.. pernah jugak bercuti di Port Dickson, tp masa tu sambil team building..

http://miaqaisarah.com/2015/04/20/team-building-supermom-di-port-dickson-day-1/