Saturday, August 31, 2013

Merdeka 2013

First of all aku nak wish korang semua Selamat Menyambut hari kemerdekaan. Sayang sekali aku tak dapat nak g Dataran Merdeka memeriahkan sambutan hari kemerdekaan. Aku keletihan and I was busy supporting monthend sebab colleague aku ke Perth bercuti 2 minggu. Pagi pagi dah bangun sebab nak check month end jobs semua ok ke tak. Pastu kena beli gas sebab rasa macam ada kebocoran gas kat tong yang lama. Lepas beli yang baru still ada bau gas...kena tukar hos and kepala gas tu. Lepas tu aku sambung tidur.

Plan hari ni nak ke rumah Nuarlin sempena open house. Janji dengan Zamreen nak pergi sana same time. Ada la geng nak berborak nanti kan. Bila tengah hari...baru sampai ke Taman Kencana...saje je pergi time lunch.Tunggu betul betul dah lapar baru pergi. Motip???
Nuarlin buat celebration Anniversary sekali...in advance sehari. Patutnya 1 Sep. Chocolate cake tu sangat la sedap...ordered from Berjaya Times Square hotel. Mantap sangat. Zahra pun suka...seketul besar dia makan.
N i la sebab nak make sure perut kosong...Sebelum ke rumah Nuarlin lagi dah teringat ingat nasi dagang ni sebab menu wajib. Kengkawan yang tak dapat hadir hari ni siap mintak siaran ulangan sebab nak jugak makan nasi dagang yang maha sedap lagi menyedapi ni. Ma lin buat 2 version. Warna merah yang banyak pulut dan warna putih yang kurang pulut. Pastu ada gulai tongkol dan gulai ayam. Both pun mantap. Lin buat yang acar tu. Kesimpulannya...sangat sangat sangat dan sangat LAZAT. Ej siap repeat makan dua kali. Tak pasti sejak bila dia suka makan nasi dagang ni tapi sebab tak pedas...dia layan 2 pinggan. LOL.

Lepas dah rihat kejap...aku layan pulak soto, cake dan agar agar. Soto pun signature dish Ma lin jugak.
Reen dan Zahra posing posing sebelum balik.
Hafiy yang dah puas main pastu kata lapar...makan nasi dagang siap bertambah.

Yang bestnya dapat tapau bawak balik...pastu makan for dinner. Aiyo...why la nasi dagang is so sedap? Cer orang welly jawab.

Bila balik umah Zahra tidur dalam keta...pastu aku pun tidur sekali bila sampai umah cover tak cukup tidur semalam. Tu je serba ringkas posting nak menjeleskan orang. Asal ada. Ha ha ha. Larikssssss.

5 comments:

Ejin said...

ini bukan posting asal ada ...ini posting nak menyiksa jiwa org Welly ...tau sangat huhuhuhu

meh aku nyanyi dulu:
sampai nyer hati muuuuuuu
tayang gambar ituuuuuuuu
aku di Welly bekuuuuuuu
nangis tak berlagu huhuhuhu

fendifid said...

Ha ha ha. Nko ni x menjawab soalan. Ok lagi nko beku kat sana dari "mereput" bak kata liz. Lol

Ejin said...

ehhh lupa...Happy Anniversary to Lin and Nuar ...and to many more anniversaries to come!!!

Liz Duan said...

Happy anniversary nuarlin..more beautiful years to come...sedap nasi dgg tu...bila kite nak rasa ni ;)

Haslin harun said...

thank u guys...

berharap sgt nanti ade sessi mkn2 nasi dagang ejin n liz leh join..:)