Saturday, March 17, 2012

Resepi dari Kuantan

Dah la semakin malas nak mengupdate blog...pastu blog ni buat taik lak...penat aku type...tak leh nak publish. Aku pun lupa apa yang aku dah type. After 3 attempts to market @ Dato Keramat I finally managed to buy big prawns...murah murah...Rm36 for a kg. Happy je pi market kali ni. Sebab sebelum ni udang cepat habis.

Terus pesan kat bibik jangan buang semua kulit sebab dah lama nak project masak cheese udang.
Menarik tertarik da'bomb rasanya. Sedap mantap. Resepi Kak Long yang bagi. Senang bangat rupanya nak masak ni.
Next round boleh buat Ketam masak cheese pulak...tapi the sauce better la cair sikit. Yang ni terpekat. Takpe kalau udang...tapi kalau ketam...susah lak nak makan nanti.  Kalau kat kedai dengan kepala udang semua tak di buang...so lepas masak nampak cun aje...tapi kalau masak sendiri better la bersihkan udang tu dengan membuang kepala semua kan.

Tetiba cakap pasal ketam cheese...biler nak g Bangsar seafood ni? Nak layan ketam masak cheese. LOL.

5 comments:

Liz Duan said...

resepi akak ke??? bagus ya...terliur nampak food ni..
Bangsar tunggu ejin turungs

Ejin said...

Nampak sungguh yummy ...aku nak buat jugak le nanti ...tapi kena on hold dulu coz weekend ari tu dah marathon ketam and udang ...kang gout lagi my dad lol

Pasal Bnagsar ...will be there soon!

Eat said...

Liz, Cer publish recipe sikit.. Kot2 aku boleh try jugak..

Ejin said...

Biar aku jawap bagi pihakmorg Kuantan...resipi ni dah berkali2 dihebahkan ...melalui posting lama kat blog ni (cari under link resipi kot) ...as well as melalui whatapps ...heheheh sah2 puan CEO terlepas pandang ...lol ...tapi apa susah, org keramat dah pandai buat, kiter serbu rumah org keramat ajer pas nie ....

fendifid said...

Pandai aje Ejin punya idea...ita...nko ada ke masa nak masak masak ni?