Tuesday, July 17, 2012

Barbarian's Food Diary: Mengetam kat Shahrin Low Restaurant

Dah sinonim ngan gelaran Raja Ketam, maka menu ketam adalah wajip ....nak tunggu ketam cheese kat Bangsar tu lambat sangat ...kiter pun paham le, sebab kak long belum berkesempatan turun KL at the same time as me .... aku ngan Fend nak soh Ita belanja ketam cheese terus takde layanan .... maka kena plan ngan Liz ajer lah .. Cadangan I is that kalau kiter gi Bangsar Seafood for ketam cheese, takyah lah bagitau Ita ....kang dia tukar jadual lagi and we end up tak makan ketam cheese .....kan? hehehehe Ita tak marah, dia akan gelak2 aje GGG .........

anyway, one of the days tu Fendifid kata dorang free and boleh gi Shahrin Low for sessi mengetam ...aku tak yah diajak dua kali, terus kata ok jer ....tapi malam tu Kak Misha tak join dinner sebab dia gi tuition kat sekolah ..it was just Fend, Fid, Tasha and myself ....we went to the Bukit Antarabangsa punya branch...the day before tu aku ternampak ada branch Sharin Low jugak kat kawasan Danau Kota ...anyhow, kami mengorder makanan macam untuk 6 orang tapi makan bertiga ...then sorang tu batuk tak abis2 ...so end up tak makan, so makan berdua ...then Fid plak kata agak kenyang ...end up aku yang melantak .......(I can see Liz geleng kan kepala membaca statement ini lol)

Check out what we had that night:

ketam lak chi with the superlicious roti ....that roti was out of this world kesedapan nya ...hahaha no wonder Fendi dok puji selama nie ... love this dish! Tapi sayangnya roti tu tak jual separately ...

tomyam was in my wishlist ..and this one was yummehhh to the max! sedap and kaw kaw gitu

sotong telur masin ...suka sangat!!! Liz - nanti bagitau aku how to to this ok ...emel senang sket...whatsapp kan jenuh nak carik kalau nak masak di lain hari ...kang tiap2 kali nak masak aku gi tanya ngko ....rimas ngko nanti hehehehe

butter prawn ...licin pinggan prawn nie malam tu

vege with isi ketam ...takleh nak abiskan malam tu coz too much food ...

sayur 4 sekawan katanya : bendi, terung, kacang botol and kacang panjang ...spicy but ok lah ...not too bad


See how much food was ordered! sampai tak abis ...but aku puas ati sesangat dapat merasa Lak Chi and the roti, and the tomyam semua tu ....and dapat jugak air kedondong asamboi hehehehe

dah nak penuh meja ...masa nie ketam tak sampai lagi


THANK YOU Fendi for the treat! Pity sangat ngko sakit tekak malam tu ...kalau tak garenti licin semua kat atas meja tu :-) ...and please note, next time aku mai KL, harus repeat gi tempat ini :-)

6 comments:

Liz Duan said...

mmg barbarian tahap maxima...gila...that is too much for 3 persons lah...mmg betul melantak.Aku tengok aje dah rasa penuh separuh perut.

Liz Duan said...

Fendi hari tu dah tutored by teh chef himself ...so boleh letak recipe sotong telur masin tu ..duan tanya mana gambar sotong telur asin...dia tak nampak dlm FB

Ejin said...

kalau macam tu Fend kena buat posting and the steps yang dah diajar oleh chef lah ...senang sket kalau nak cari dalam blog then kat whatsapp :-)

Ejin said...

yes, makanan melimpah ruah ....too much tapi nak buat camne nafsu makan mengatasi segalanya :-(

Liz Duan said...

ha..ha..gila betul lah ...and tehy are all large portions??...but habis is ok lah..

Ejin said...

tak abis semua ...tapi yang tak abis tu ditapaukan ..so takle membazir :-)