Tuesday, October 19, 2010

Modenisasi

Canggih tak tajuk posting aku? Tiba tiba je macam nak buat karangan lepas EJ sat for BM exam semalam. Tak tahu la camne karangan dia..tapi kertas 1 ok..sibuk dia suruh mummy dia check. Dia suruh aku...tapi cam malas...tunggu lepas dia habis exam baru check...kang ada silly mistakes ke apa ke...takut dia trauma je tak pasal pasal. Tadi dia bagi aku kertas maths dia pun aku letak tepi je. Aku pulak yang trauma kalau tak dapat 100. Sebab dulu kan asal exam maths je mesti full marks...kah kah kah...statement perasan. GGG

Aku kan dok layan TV sampai menanah mata. CSI yang aku tak minat pun terpaksa la layan. Sib baik esok Rabu movie tiket 1/2 price... boleh la aku lari pi tgk movie back to back. Sapa nak ikut? Ok...dah lari tajuk la karangan ni.

Talking about modenisasi ni...tadi Pest control datang umah aku pasang benda ni. Sebab Anai anai dah start mula beroperasi balik. 3 tahun lepas diorang tebuk lubang masukkan ubat dalam tanah. Pastu spray sampai siling bumbung sumer berbau. Tapi dah moden ni...guna kotak ni je...anai anai tu nanti akan makan racun tu pastu bawak ke sarang dia...hopefully berkesan la.
Now kiter masuk bab modenisasi makanan pulak. Aku sebenarnya tengah layan tv sambil layan kueh mueh ni dan nescafe panas. Heavennya rasa. Korang tak jeles ke? Pisang goreng ni...pisang abu dan pisang awak...garing meletup. Takde la moden ke apa ke..cuma korang tengok kueh satu lagi tu...talam ubi. Dah guna bekas plastik kecik kecik ni...40sen sebiji. Nak makan pun kena guna sudu. Rasa tetap sedap...lembut...berlemak...dan aku suka sebab tak manis sangat. Kalau biasanya orang masak dalam talam yang besar pastu di potong potong. Moden la ni kan.
Aku nak sambung layan TV...seronok pulak lepak lepak makan ni....takde orang kacau. Kak Long dengan Ejin kalau free free tu...mai la join aku lepak minum dan makan ni...he he he. Posting takde tujuan...layannnn.

5 comments:

Ejin said...

sakit jiwa aku tahu tak!!!!!

apa yang modern nyer???? ingat ngko nak explain modernization cam research report aku ..tengok2 bab makan ..cam siotttt ajer ...ngko tunggu lah nanti biler ngko busy mengalahkan aku ngan Liz ...masa ku aku golek2 atas lantai ketawakan ngko *** mode jealous tahap cipan

fendifid said...

kah kah kah

Liz Duan said...

entah apa punya tajuk la...

Noorhadie said...

you need this... really!
http://www.nuffnang.com.my/blog/2010/10/19/nuffnangers-get-to-win-blackberry-torch-9800-smartphones-from-celcom/

fendifid said...

hadie - yuppp...kena angkat 1 la itu torch 9800.