A journey of friendship, our hope and despairs, our love for food and travel, our fantasy & reality
Saturday, August 22, 2009
Jangan lepas peluang - Part 1
Last last minute aku dapat assignment untuk ke PJ attend discussion dengan users. Gigih la aku bangun awal pagi sebab tak nak terlepas "sesuatu". Yang tu aku cover kat part 2. Waktu nak keluar pi office saing lak dengan Fid and EJ. Pastu aku tengok diorang laju je kuar. Rupanya nak breakfast roti canai sardin. Aku pun decided join sekali. Bukan selalu dapat breakfast sesama dengan family. Selalunya diorang keluar umah dulu.
Gerai ni sebaris dengan gerai Nasi Lemak Sotong power. Kalau nak beli nasi lemak sotong kering, kat sini la gerainya. Tapi favorite aku dgn fid kalau datang sini ialah sambal sardin. Aku rasa memang speciality kat sini la sebab banyak betul sambal sardin mak cik ni masak. Satu kuali besar.
Ej makan roti canai biasa je. Kuah dal takde sambal. Sebab dah 9 tahun pun tak makan pedas lagi.
Ni la Roti Canai sardin yang satanem. Selalunya kalau mintak Roti canai sardin, diorang ambik sardin dalam tin tu pastu letak bawang pastu tabur atas tepung roti canai tu kan. Kat sini diorang guna sardin yang dah di masak sambal. Sebab tu warna merah dan pedas. Makan macam tu aje without kuah pun sedap. The best!!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
3 comments:
woooiiiiiiiiii...dah bulanpuasa ni...sudahlah cite pasal food....buat lapor jer..
hehehehehe ...jgn buka blog masa lapar ...sebab fendu kan selalu buat posting pasal food!
tu la pasal.. food aje non-stop.. hahah
Post a Comment